Буданов озвучив нові терміни закінчення війни

Новини Вінниці / Буданов озвучив нові терміни закінчення війни

Раніше голова Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов казав, що війна триватиме до кінця цього року, тепер він вважає, що Україна «вибилась» з графіка, але не пояснив, що це означає.

В інтерв'ю «Українській правді» на питання щодо його слів про шанси закінчити війну цьогоріч, Буданов відповів, що «є об'єктивні та суб'єктивні причини – все в комплексі».

«Але, вибачте, більшість з пояснень цього становить державну таємницю і це просто не для публічного обговорення. З часом це все стане зрозумілим», - заявив головний розвідник.

Буданов не пояснив причин того, чому Україна «вибилась» з графіка, але не додав, що «не відстаємо».

«Ми з нього вибилися. Не, а вибилися. Це зовсім інакше тлумачення... Не все пішло шкереберть. Давайте без уточнення і роз'яснення цього всього – ми вибилися з графіка – нехай кожен зробить свій висновок», - заявив Буданов.

Щодо прогнозів. Очільник розвідки тепер обережніше висловлюється щодо фіналу війни.

«По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може її собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі. Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік. По людському ресурсу, очевидно, що їм вистачить надовго», - пояснив Буданов.

Також він наголосив, що наразі росіяни «воюють мобілізованими, відчувають брак боєприпасів, брак озброєнь».

Крім того, на його думку, «ми досить швидко наближаємося до глобальної війни». До Третьої світової.

Олег Верлан

12 жовтня, 2023