Британія надає Україні ударні безпілотники далекого радіусу дії

Новини Вінниці / Британія надає Україні ударні безпілотники далекого радіусу дії

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак 15 травня оголосить про передачу Великою Британією сотень ракет для ППО і нових ударних безпілотників далекого радіусу дії для України.

Про це повідомляє  The Telegraph.

Новий пакет допомоги від Британії, який буде оголошено через кілька днів після того, як Велика Британія передала крилаті ракети Storm Shadow, включатиме сотні нових ударних безпілотників великої дальності з радіусом дії понад 200 км та ракети для ППО.

За даними місцевих ЗМІ, вся ця зброя «буде доставлена в найближчі місяці, оскільки Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, що триває».

Крім того, Сунак обговорить із президентом України Володимиром Зеленським, яка додаткова підтримка буде потрібна Україні найближчими місяцями в контексті підготовки ЗСУ до періоду інтенсивних військових дій.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського у Лондон було анонсовано про початок навчання українських льотчиків на західних винищувачах. Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Велика Британія торік навчила 15 000 українських новобранців. У лютому 2023 року премʼєр-міністр Ріші Сунак заявив, що Сполучене Королівство розробить нову навчальну програму для українських льотчиків. Також Британія підтримає зусилля зі створення нових українських Повітряних сил на літаках F-16.

Навчання українських льотчиків почнеться влітку, вони отримують базові знання, що дозволить швидше перейти на західний тип літака.

Олег Верлан

15 травня, 2023