Борзов заявив, скільки «ковідних» ліжок на Вінниччині планується додати на цьому тижні

Новини Вінниці / Борзов заявив, скільки «ковідних» ліжок на Вінниччині планується додати на цьому тижні

Лише у вихідні дні на Вінниччині спостерігається певне зменшення кількості нових хворих на коронавірус. Це не є показовим, адже традиційно наприкінці тижня показники «падають». Проте оптимізм не буде зайвим. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зауважив у Facebook, що «нарешті пішов спад», але «розслаблятися зарано», тому на цьому тижні «відкриються» нові «ковідні» ліжка.

Лише у вихідні на Вінниччині спостерігається певне зменшення кількості нових хворих на коронавірус. Це не є показовим, адже традиційно наприкінці тижня показники «падають». Проте оптимізм не буде зайвим. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зауважив у Facebook, що «нарешті пішов спад», але «розслаблятися зарано», тому на цьому тижні «відкриються» нові «ковідні» ліжка.

«Вінницька область не «червона» лише тому, що достатньо ліжок для госпіталізації. А це 30 опорних лікарень - 3444 «ковідних» ліжок. На сьогодні зайнятість ліжок із киснем - 52%. Більше тисячі ліжок вільні. 45 ліжок плануємо відкрити цього тижня у вже задіяних закладах: 25 – Барська ЦРЛ, 10 – Іллінецька ЦРЛ, 10 – Погребищенська ЦРЛ», - анонсував губернатор.

Він не вважає потрібним повертати дітей до шкіл на очне навчання, пояснюючи, що «не варто поспішати», адже «за останню добу захворіло 18 дітей», а «у дитячій обласній інфекційній лікарні «ковідні» ліжка майже всі зайняті».

Також очільник області нагадав, що «вірус мутує» і «фактично наразі на території України циркулює 21 штам коронавірусу і 8 мутованих ㅡ так звані британські, бразильські та південноафриканські варіанти коронавірусу тощо».

«Що це означає? Науковці припускають: зріст захворювань пов'язаний з тим, що вірус набув інших властивостей. Є штами, які поширюються між людей швидше за інші. А можуть бути й такі, що призводять до складнішого перебігу хвороби», - додав С.Борзов.