Борзов заборонив вінничанам ходити у ліс. Він вважає, що прогулянки призводять до пожеж

Новини Вінниці / Борзов заборонив вінничанам ходити у ліс. Він вважає, що прогулянки призводять до пожеж

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов вирішив заборонити жителям області відвідувати ліси. Звісно, по селам сміються з такого безглуздого наказу. Як і мотивації…

«До відома вінничан та усіх мешканців: на Вінниччині заборонено відвідувати ліси – для мінімізації лісових пожеж. Заборона поширюється на усі лісові масиви на території області, особливо прикордонних районів Вінниччини», - написав Борзов у Facebook.

Зазначимо, рекордну кількість пожеж на Вінниччині фіксують у відкритих екосистемах, коли спалюють стерню на полях. Лісні пожежі можливі лише влітку під час спеки. Борзов не пояснили.  

«Заборонено населенню відвідування лісів та в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів й іншої самохідної техніки за винятком тих, що використовуються для потреб лісогосподарської діяльності у період воєнного стану та високої пожежної небезпеки». Відвідувати ліс матимуть право лише силовики, військові, рятувальники та лісівники», - йдеться у повідомленні очільника області.

Окрім того, наказом передбачено здійснення контролю за недопущенням перебування у лісах населення і транспортних засобів та заходи щодо охорони і захисту лісів, попередження виникнення лісових пожеж, залучення у встановленому порядку до ліквідації пожеж, у разі їх виникнення, місцевого населення та необхідних технічних засобів.

Макс Мельник

29 березня, 2022