Боронив Батьківщину на Донеччині: Вінниччина прощається з загиблим героєм

Новини Вінниці / Боронив Батьківщину на Донеччині: Вінниччина прощається з загиблим героєм

Сьогодні, 6 липня, Вінниця прощається із відважним воїном Олександром Кривенченком, який загинув, захищаючи Україну на Донеччині.

Олександр Кривенченко, відомий під позивним Петрович, став на захист України минулого року. Після проходження військового вишколу у Великобританії він вступив до лав десантно-штурмової бригади. Воював у найгарячіших точках Донеччини, зокрема, під Часовим Яром та Бахмутом, де отримав своє перше поранення.

Після одужання він швидко повернувся до лав ЗСУ, цього разу служив у 105-й окремій бригаді територіальної оборони. Його останнім бойовим завданням стала оборона Красногорівки, де під час виконання чергового завдання він знову отримав поранення. Повернувшись до побратимів після лікування, Олександр прийняв свій останній бій, який і став для нього фатальним. Він помер 3 липня у віці 41 року.

Олександр народився 5 жовтня 1982 року у Вінниці. Після закінчення школи навчався у Вінницькому політехнічному інституті, а до повномасштабного вторгнення працював у торговельній сфері. Рідні та близькі описують його як щирого, щедрого, веселого та жартівливого чоловіка, який захоплювався комп'ютерами та мав багато друзів. Його завжди цінували за доброту та порядність.

Церемонія прощання з Олександром Кривенченком розпочнеться сьогодні о 13:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. Поховають його на Алеї Слави Сабарівського кладовища о 14:00. Рідні та близькі висловлюють глибокі співчуття. Пам'ять про Героя залишиться назавжди у серцях тих, хто знав його та цінував.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

6 липня, 2024