Білоруські війська воюють в Україні. Лукашенко вдвічі збільшує кількість військових "на кордоні"

Новини Вінниці / Білоруські війська воюють в Україні. Лукашенко вдвічі збільшує кількість військових "на кордоні"

Олександр Лукашенко має намір розширити військову «присутність» в Україні. На нараді з членами Совбезу и керівництвом Совміну 1 березня він промовчав, що білоруські військові перетнули кордон і перебувають на Чернігівщині. Однак, повідомив про збільшення батально-тактичних груп «на кордоні» у два рази. Нібито наляканий провокаціями.

Нагадаємо, що речник регіонального управління сил тероборони «Північ» Віталій Кирилов 1 березня підтвердив інформацію про те, що до Чернігівської області увійшли білоруські війська. Як додали в прес-службі оперативного командування «Північ», присутність білоруських військ на Чернігівщині фіксують вже третій день. Ідентифікують їх за маркуванням у вигляді 0.

Також у командуванні додали, що у білорусів слабкий бойовий дух і вони не бажають воювати проти українців.

Проте у Мінську замовчують це. Більш того, ймовірно Білорусь збільшить свою. Військові присутність.  

Як повідомляє пресслужба Лукашенка, політик повідомив, що «генералами ініційовано превентивні дії, і на південному кордоні замість п’яти батальйонних тактичних груп вирішено розгорнути десять». Нібито це поязано з інформацію про те, що до Білорусі підуть ДРГ українців. Деякі з генералів, приміром, Лаппо – на передовій.   

Отже, можна вважати, що кількість білорусів зі зброєю в Україні зростатиме. 

Олег Верлан

1 березня, 2022