Безпека, оборона, стійкість: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб визначив пріоритети для формування бюджетів регіону на 2024 рік

Новини Вінниці / Безпека, оборона, стійкість: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб визначив пріоритети для формування бюджетів регіону на 2024 рік

Безпека, оборона стійкість – такими визначили ключові пріоритети для бюджетів Вінниччини у Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі (МКГШ), який очолює Володимир Гройсман, під час чергового засіданні. Напрацьована й ухвалена стратегія розподілу видатків.

Згідно з позицією МКГШ, при формуванні бюджетів, усі органи місцевого самоврядування - міська, обласна ради, громади регіону - мають керуватися такими принципами: прозорість, залученість людей, збалансованість та реалістичність. Ключовими пріоритетами мають бути: безпека та оборона, стійкість, турбота.

«Ці принципи та пріоритети - стійка позиція та переконання нашої команди», - зауважив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.

Відтак визначені принципи та пріоритети будуть рекомендовані для місцевої та обласної рад, територіальних громад Вінниччини.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився прем’єр-міністр України (2016-2019 років) Володимир Гройсман.

Олеся Рудницька

16 жовтня, 2023