Без тесту на COVID-19 - зась! Нові правила в'їзду до Єгипту

Новини Вінниці / Без тесту на COVID-19 - зась! Нові правила в'їзду до Єгипту

Влада Єгипту прийняла рішення, що з 1 вересня не пускатиме на територію країни туристів, що не зробили тест на COVID-19. Станом на 20 серпня в Єгипті лабораторно підтвердили 96 914 випадків інфікування COVID-19. Від початку пандемії хворобу подолали 62 553 пацієнти, 5197 — померло від ускладнень.

Влада Єгипту прийняла рішення, що з 1 вересня не пускатиме на територію країни туристів, які не зробили тест на COVID-19. Станом на 20 серпня в Єгипті лабораторно підтвердили 96 914 випадків інфікування COVID-19. Від початку пандемії хворобу подолали 62 553 пацієнти, 5197 — померло від ускладнень.

Як повідомляє CNN, дане рішення було ухвалено через різке зростання кількості випадків інфікування в деяких країнах. У яких саме, глава уряду не уточнив.

"Ми прагнемо забезпечити здоров'я тих, хто приїжджає в країну, та громадян Єгипту, тому дійшли згоди, що будь-який турист, який прибув в країну, повинен пройти тестування", — заявив прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі.

Згідно з цим рішенням, туристи повинні пред'явити на кордоні документ, що підтверджує їх негативний ПЛР-тест на COVID-19. Сам тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду.

Дана вимога не поширюється на туристів, що прибуватимуть безпосередньо в аеропорти губернаторств Червоне Море (Хургада та Марса Аллам), Південний Синай (Шарм-Ель-Шейх) та Марса-Матрух.

Туристи можуть вільно подорожувати в межах цих губернаторств, але не зможуть виїхати в інші частини Єгипту без зазначеного вище сертифікату.

Туристи також звільняються від візового збору до 31 жовтня 2020 року.

Ірина Заіковата

20 серпня, 2020