Без світла у під'їзді та з відключеним ліфтом більше трьох тижнів залишається один із вінницьких будинків-"привидів"

Новини Вінниці / Без світла у під'їзді та з відключеним ліфтом більше трьох тижнів залишається один із вінницьких будинків-"привидів"

Без світла в під’їзді та з відключеним ліфтом залишилися мешканці багатоповерхівки, яка знаходиться за адресою проспект Коцюбинського, 48. З дев'ятого поверху пішки, а в темну пору доби чи вдосвіта, ще й з ліхтариком в рухах доводить ходити вже більше трьох тижнів. І це при тому що місцеві жителі запевняють, роботу ліфта, який не так давно ремонтували за власні кошти, вони оплатили.

Без світла в під’їзді та з відключеним ліфтом залишилися мешканці багатоповерхівки, яка знаходиться за адресою проспект Коцюбинського, 48.  З дев'ятого поверху пішки, а в темну пору доби чи вдосвіта, ще й з ліхтариком в рухах доводиться ходити людям вже більше трьох тижнів. І це при тому що місцеві жителі запевняють, що роботу ліфта, який не так давно ремонтували за власні кошти, вони оплатили. 


Люди згодні платити за електроенергію у під'їзді, однак як виявилося, поки це не можна робити. Річ у тім, що будинок № 48 на проспекті Коцюбинського  із "невизначеним" статусом. Адже ЖЕК № 23 з 1 липня з невідомих причин перестав обслуговувати  багатоповерхівку. Оголошення про одностороннє припинення стосунків контора розмістила на дверях будинку. А ОСББ мешканці ще не створили, щоб самостійно керувати. Для комунальної сфери Вінниці висотку можна назвати "привидом", а вінничани просто стали заручниками ситуації.

Директор "Вінницьких міських електричних мереж" Віталій Ковальчук пояснив NaПарижі, що до кардинальних дій підприємство перейшло через борг у 13 тисяч гривень. 

"Більше півроку три будинки, в тому числі і цей, який раніше обслуговував ЖЕК №23, не сплачував  кошти за електроенергію і не повідомляв показники лічильників.  ЖЕК №23 "розчинився", його немає ніде. Ми їм надіслали повідомлення про відключення. Тепер жителі будинку  мають створити ОСББ  та укласти відповідний договір, лише тоді можна вести мову про реструктуризацію боргу.  Ми не маємо приймати гроші від будь-кого на будь який рахунок. На підставі чого? Однак жителі будинку біля Центрального ринку не хочуть створювати об'єднання співвласників багатоповерхового будинку. До того часу, як вони не укладуть договір і не погасять борг, не може бути й мови ні про яке підключення до електроенергії", -  розповів Віталій Ковальчук.

За його словами, дев’ятиповерхівка біля Центрального ринка не єдина, яка опинилася у такій ситуації. Без світла нині сидять мешканці трьох будинків, які раніше обслуговував ЖЕК №23. Посадовець зазначає, аби уникнути таких неприємностей, пильніше має працювати профільний департамент Вінницької міської ради. 

"У міській раді є департамент, який повинен контролювати ситуацію. І коли зникає ЖЕК, то департамент мав би приймати рішення, як вийти з ситуації", - каже  Віталій Ковальчук.

До поки вирішуватимуть, створювати ОСББ чи ні, місцеві мешканці, серед яких люди, які мають інвалідність, пішки і навпомацки підніматимуться до своїх квартир. Та незабаром таких будинків у Вінниці може з'явитися чимало. Адже у під’їздах й інших багатоповерхівок міста почали з'являтися оголошення, що ЖЕК припиняє обслуговування їхніх будинків… 

До речі, раніше у депаратменті житлового господарства пояснювали NaПарижі, що не можуть змусити людей визначитися з формою управління. Коли затягують, то будинок опиняється у стані "примари".