Без Полторака. У Вінниці відкрили клініку реабілітації для військових

Новини Вінниці / Без Полторака. У Вінниці відкрили клініку реабілітації для військових

На базі Військово-медичного центру Центрального регіону запрацювала клініка медичної реабілітації та санаторного лікування. Крім того, у новому корпусі шпиталю буде діяти і фізіотерапевтична клініка.

На базі Військово-медичного центру Центрального регіону запрацювала клініка медичної реабілітації та санаторного лікування. Крім того, у новому корпусі шпиталю буде діяти і фізіотерапевтична клініка. 
Лікувальний заклад такого типу на 120 місць відкрили, аби надавати повноцінну реабілітацію військовим, особливо бійцям, які пройшли АТО. Тепер можна сміливого говорити, що у Вінницькому шпиталі створено "замкнутий цикл" - від високоспеціалізованої медичної допомоги до реабілітації включно. 

Урочисте відкриття клініки відбулося за участі першого заступника міністра оборони Івана Руснака. Подивитися, в який умовах військові будуть проходити відновлення - і фізичне, і психічне - приїхали директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Андрій Верба, нардепи, обласна та міська влада. Їм були презентовані методики лікування, продемонстровано роботу функціональних кабінетів фізіотерапевтичної клініки, соляної кімнати та її спроможностей. Гостям показали, де відбуватимуться приготування парафіноозокеритової та лікувальної грязі. 

Зазначимо, будівництво клініки розпочали в 2014 році, ще коли начальником військового шпиталю був Сергій Петрук. Зводився новий корпус двома чергами. Замовником першої виступив Військово-медичний центр Центрального регіону, другої — Міністерство оборони України.

За словами нового керівника військового центру Олександра Завроцького коштувало будівництво нового корпусу 30 мільйонів. Будували, як то кажуть "всім миром", в тому числі і за рахунок благодійних коштів, обласного бюджету, а також за власні гроші шпиталю і профільного міністерства. Клініка розрахована на 120 клієнтів.


Саша ГРИГОРОВСЬКА