«Бавовна» в окупованому Севастополі: припускають вибух на палаючому носію «Калібрів»

Новини Вінниці / «Бавовна» в окупованому Севастополі: припускають вибух на палаючому носію «Калібрів»

Сьогодні, 13 жовтня, окупований Севастополь відчув потужний вибух. Припускають, що вибухнув російський ракетоносій.

Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер».

За даними місцевих жителів, на рейді у Севастополі вибухнув російський корабель. Це сталося після 10:30. Повідомляється, що вибух відчули навіть мешканці центру окупованого Севастополя.

«Глухий вибух відчули мешканці центру міста, спрацювали сигналізації автомобілів», - йдеться у повідомленні.

Пізніше у мережі опублікували кадри, на яких помітно, як палає російський корабель. Припускається, що поблизу Севастополя вибухнув малий ракетний корабель проєкту 21631 «Буян-М». Він є носієм крилатих ракет «Калібр».

Гауляйтер Севастополя МРазвожаєв зазначив, що «за інформацією від Чорноморського флоту гучні звуки в районі Північного молу — це тренування розрахунків ППДЗ (протипідводно-диверсійного забезпечення — ред.). Також проводяться навчання з пошуково-рятувального забезпечення в акваторії Чорного моря».

P.S. Як повідомляють джерела у СБУ, сьогоднішня атака на ракетоносій «Буян» та позавчорашній підрив корабля «Павел Державин» - справа рук Служби безпеки спільно з ВМС України.

Деталей поки не розкривають, але додають, що обидва судна були уражені «Морськими малюками» з експериментальним озброєнням.

Один з організаторів спецоперації зазначив, що після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити, яким чином була здійснена атака.

При цьому вчора пощастило російському підводному човну «Алроса», який поки що не вдалося вразити морським дроном.

Водночас носій крилатих ракет «Буян» був сьогодні уражений на Севастопольському рейді експериментальним озброєнням «Морських малюків».

Олег Верлан

13 жовтня, 2023