«Бавовна» в окупованій Євпаторії: ціллю дронів стала база ППО

Новини Вінниці / «Бавовна» в окупованій Євпаторії: ціллю дронів стала база ППО

Під ранок 14 вересня в окупованій Євпаторії прогриміли вибухи. Російське Міноборони заявило про атаку безпілотників на Крим і про спробу атаки морськими дронами патрульного корабля Чорноморського флоту «Сергей Котов». Натомість інші джерела кажуть про атаку на нову базу ППО на заході півострова.

Як повідомляє ТГ-канал Кримський вітер, місцеві мешканці стверджують, що під Євпаторію прилетіти безпілотні літальні апарати, які ймовірно влучили в російську установку ППО.

Жителі Євпаторії повідомляють, що вибухи сталися, ймовірно, в районі Заозерного та Уютного. Додають, що від вибухової хвилі в місті у багатьох «будинки ходили ходуном». Опублікували й відео «прильоту»:

За даними «Суспільне», вибух в Криму пролунав у районі села Уютне. По вулицях їздять машини швидкої допомоги та рятувальників. Стверджується, що в районі, де чули «бавовну», розміщена військова частина №85683.

У відомстві Шойгу вже відзвітували, що буцімто збили 11 безпілотників над Кримом, і всі вони «були збиті» над Євпаторією.

В ЗСУ заявили про роботу по ворожих цілях. Так, речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи вибухи в Євпаторії в ефірі телемарафону, повідомила, що «зосередження військових об’єктів, наявність поруч аеродрому − все це говорить про те, що робота здійснюється абсолютно планова».

«Цілі законні, цілі військові, бавовна квітне», - заявила Гуменюк.

«Крим.Реалії» підтверджують ймовірну ціль безпілотників - база російської ППО і радіотелескоп П-400 (РТ-32).

Олег Верлан

14 вересня, 2023