«Бавовна» в окупованій Макїівці: росіяни підтвердили величезні втрати

Новини Вінниці / «Бавовна» в окупованій Макїівці: росіяни підтвердили величезні втрати

У новорічну ніч «бавовна» сталась у будівлі ПТУ-19 у Макіївці Донецької області, окупованої з 2014 року. Приміщення слугувало базою для розміщення «частково» мобілізованих, яких 1-2 січня командування планувало залучити до бойових дій.

За різними оцінками, які вказують українські ЗМІ, під час влучання у будівлю, яку повністю знищено, знищено від 400 до 700 окупантів. Повідомляється про 300 поранених. А загалом там святкували до тисячі військових.

У місцевих пабліках обережно зазначають, що ЗСУ відпрацювали HIMARS по будівлі, де було значно більше роти, адже із сусідніх казарм туди прийшли святкувати. Однак, точні цифри засекречено.   

Фото: до і після 

Фактично підтвердили великі втрати у Макіївці російські пропагандисти. Так, ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов репостнув у своєму Telegram повідомлення про те, що поширення інформації про військові втрати карається російським законодавством до 15 років ув'язнення. А пропагандист Андрій Медведєв обурився халатністю окупантів, яка призвела до великих втрат особового складу.

«Щодо Макіївки коротко. У кожної надзвичайної події є ім'я, прізвище, по батькові та посада. На 10 місяць війни вважати противника дурнем, який не бачить нічого – небезпечно і злочинно. Розміщувати особовий склад будь-де в будівлях замість того, щоб розміщувати в укриттях – це пряма допомога ворогу», – написав він у Telegram.

Олег Верлан

2 січня, 2023