«Бавовна» на судноремонтному заводу в Керчі: поблизу міста «прилетіло» у судно, яке лише спустили на воду у 2021-му

Новини Вінниці / «Бавовна» на судноремонтному заводу в Керчі: поблизу міста «прилетіло» у судно, яке лише спустили на воду у 2021-му

Сьогодні, 4 листопада, було гучно в окупованій Керчі, що на сході Кримського півострова. Хоча місцева окупаційна влада не поспішає визнавати «прильоти» поблизу моста до Кубані, телеграм-канали повідомляють про результативну «бавовну».

Зазначається, що принаймні російська ППО пропустила як мінімум один «прильот» по судноремонтного заводу.

Також повідомляють про ураження малого ракетного корабля «Аскольд», його урочисто спустили на воду у 2021 році. Щонайменше три «прильоти» по судну, що стояло південніше Керчі.

Окупанти цього не визнають.

«У районі суднобудівного заводу ім. Бутоми в Керчі відпрацювала ППО, частина уламків збитих ракет упала на територію одного із сухих доків», - повідомив окупаційний "глава" Криму Сергій Аксьонов, додавши, що постраждалих немає.

Місцеві жителі повідомляють про задимлення в районі суднобудівного заводу «Залив». Це одне з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі. Завод відомий як будівельник військових фрегатів. З 2020 року розпочав будівництво авіаносних кораблів для ВМФ Росії.

Олег Верлан

4 листопада, 2023