«Бавовна» на аеродромі в окупованих Саках: мішенню стали російські «Сушки»

Новини Вінниці / «Бавовна» на аеродромі в окупованих Саках: мішенню стали російські «Сушки»

Минулої ночі було завдано масштабного удару по військовому аеродрому «Саки» в окупованому Криму. Для атаки були застосовані безпілотники та ракети «Нептун».

Джерела у Службі безпеки України підтверджують причетність до «бавовни». На летовищі нібито розташовувались щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 і Су-30), а також ПЗРК «Панцирь». Там же знаходилася база підготовки операторів іранських БпЛА Mojaher. Саме ці безпілотники використовують росіяни для координації власних повітряних атак, а також як бойовий ударний дрон.

Під час спільної операції Служби безпеки та Військово-морських сил було влучено у ціль і завдано серйозних пошкоджень техніці окупантів. Для ураження ворога використали безпілотники, які перенавантажили російську ППО, а потім - запустили ракети «Нептун».

Тим часом російські пропагандистські Телеграм-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати - пишуть про не менше 30 загиблих військових.

Зазначимо, аеродром у Саках не був єдиним місцем «бавовни». Вночі вибухи також чули у Джанкої, Балаклаві, Євпаторії… У Криму навіть сказали про найбільш масовану атаку на півострів. У Міноборони РФ у звичному репертуарі заявили, що було збито 23 дрони. Мовляв, «атака була відбита».

До речі, аеродром у Саках атакують не вперше. Минулого року в серпні було підтверджено знищення дев’яти літаків. Тоді СNN називало удар по базі в Саках найбільшою втратою Росавіації з часів Другої світової війни.

Олег Верлан

21 вересня, 2023