«Бавовна» на аеродромі: у Росії влада не заперечила влучання БпЛА по військовим об’єктам

Новини Вінниці / «Бавовна» на аеродромі: у Росії влада не заперечила влучання БпЛА по військовим об’єктам

Вночі 17 грудня на території трьох областей Російської Федерації було зафіксовано атаки безпілотних літальних апаратів. Військові нібито «збили» понад 30 дронів невідомого походження. В Ростовській області безпілотники атакували військовий аеродром Морозовськ, де базується 559-й гвардійський бомбардувальний гвардійський полк. Місцева влада визнає, що не всі БпЛА вражені, а отже є влучання.

Як повідомило Міноборони РФ, засобами ППО було знищено і перехоплено 33 безпілотних літальних апарати над територіями Липецької, Ростовської та Волгоградської областей.

Також оборонне відомство агресора повідомило про спробу атаки БпЛА літакового типу по об'єктах на території РФ. Черговими засобами ППО було нібито знищено 2 українських безпілотних літальних апарати над територією Волгоградської області.

У той же час губернатор Ростовської області Василь Голубєв у своєму Telegram-каналі зазначив, що жертв після масової атаки безпілотників на регіон немає.

«Сьогодні рано вранці сили ППО відбили масову атаку безпілотників літакового типу на територію Ростовської області в районі Морозовська і Каменська. Більшу частину безпілотників було знищено. Жертв немає», - повідомив він.

Тож Голубєв визнав, що не всі БпЛА збито, хоча й не уточнив наслідки. Між тим російський Telegram-канал ASTRA опублікував відео моменту нічної атаки на Морозовськ Ростовської області.

Зазначається, що безпілотники були націлені на атаку місцевого військового аеродрому. На його території базується 559 гвардійський бомбардувальний гвардійський полк (в/ч 75392) і дислокуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34.

Олег Верлан

17 грудня, 2023