Басейн, освітлення і велодоріжки - що планують зробити переможці Вінницького обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад

Новини Вінниці / Басейн, освітлення і велодоріжки - що планують зробити переможці Вінницького обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад

На Вінниччини визначились із переможцями обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. Загалом 188 проєктів, наданих міськими, селищними та сільськими громадами  Вінницької області визнали вартими  фінансування з фонду конкурсу, який у нинішньому році склав 15 млн. грн.

На Вінниччини визначились із переможцями обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. Загалом 188 проєктів, наданих міськими, селищними та сільськими громадами Вінницької області, визнали вартими фінансування з фонду конкурсу, який у нинішньому році склав 15 млн грн.

Про це повідомляє сайт Вінницької обласної ради.

Зазначимо, що захід проводився на умовах співфінансування, тож кошти, виділені з фонду конкурсу, є лише часткою, а не повною вартістю проєктів, які будуть реалізовувати в громадах Вінниччин.

Зазначимо, що декі громади попрацювали на славу, і отримали дійсно рекордні, як для проєкта кошти. Три села з Чечельницького, Піщанського та Шаргордського району отримали по 200 тисяч. Це своєрідний рекорд, тож на їх прикладі відслідковуємо основні тренди «конкурсної моди» і дізніємось на що ж планують витратити гроші в селах, про існуваня яких більшість вінничан навіть і не здогадуються.

В село Берізки Чечельницькі, що в Чечельницькому районі, планують реалізувати два проєкти – вартість кожного 100 тисяч. Першим передбачено «проведення заходів, спрямованих на завершення проєкту по створенню туристичного веломаршруту, облаштування сільських велодоріжок, велостоянок, створення умов для відпочинку, розвитку велотуризму, занять велосипедним спортом, комфортного пересування по території села.

Реалізація другого проєкту під назвою "Територія чистих джерел" передбачає облаштування пам'ятки природи місцевого значення, відкриття туристичного маршруту.

Громада села Болган, що у Піщанському районі, теж стала переможцем конкурсу і отримала 100 тисяч на будівництво басейну. Ще стільки ж болганівці вибороли на реконструкцію ринкової площі в громаді та «відродження ярмаркових традицій на селі».

В селі Хоменки, Шаргордського району 100 тисяч пустять на освітлення вулиць, яке є «об‘єктивною вимогою часу». Стільки ж піде на реалізацію проєкту під назвою «Влада, бізнес і громада: успіх - тільки у співпраці».

Трошки не дотягнули до 200 тисяч ще одне село –Шаргордському районі - Зведенівка. Зведенівчани планують використати 100 тисяч на освітлення і ще 97,125 тисяч на капітальний ремонт покрівлі та котельні будівлі місцевого садочку.

Марина Карабай

26 травня, 2020