BanderaPower: вінницькі інженери розробили пристрій для зарядки ґаджетів

Новини Вінниці / BanderaPower: вінницькі інженери розробили пристрій для зарядки ґаджетів

Одне з вінницьких підприємств передало військовим 20 блоків автономної підсвітки BanderaPower 1.0. Завдяки ним в польових умовах можна одночасно підзарядити 9 мобільних телефонів.

Як повідомляє «Суспільне», посилаючись на керівництво підприємства, це авторська розробка співробітників.

«Пластиковий контейнер із сумкою кольору хакі. У ньому 9 розʼємів для підзарядки смарфонфів, - каже директор підприємства Михайло Ганчук. - Є планшети, є рації, тепловізори, щоб вести бойові дії вночі, багато ґаджетів, які всі потребують підзарядки. Все, що має розʼєм Lightning, Micro USB — можна підзаряджати. Електоенергії достатньо для того, що б зарядити 40 телефонів, або один 40 разів».

Над створенням автономного блоку працювали 20 спеціалістів підприємства. Собівартість розробки 6700 гривень.

Інженер Тарас Демчук розробив і вдосконалену модель. У BanderaPower 2.0 блок значно легший, хоча й має акумулятори з більшою ємністю.

«Ми розробили другий пристрій, який набагато легший, але ємність в нього така ж сама. Можна 60 разів зарядити телефон. Це воєнна надійність, це простота, всі розʼєми виведені наверх. Сумка водонепроникна, в польових умовах буде захищати пристрій. В будь-яких умовах можна використовувати», — каже Т.Демчук.

Однак, коштує Bandera Power 2.0 понад 23 тисячі гривень. На підприємстві планують передати на фронт 10 таких пристроїв.

Макс Мельник

25 березня, 2022