Атаками за Старокостянтинів росіяни не запобігли «прильотам» по мостам у Генічеську та Чонгарі

Новини Вінниці / Атаками за Старокостянтинів росіяни не запобігли «прильотам» по мостам у Генічеську та Чонгарі

Росіяни сподівались атаками на Старокостянтинів Хмельницької області 5-6 серпня знищити українську авіацію та запобігти болісним ударам ракетами Storm Shadow. Витративши ракети та дрони, «відповідь» окупанти отримали сьогодні вдень.

В районі Чонгара та Генічеська Херсонської області пролунали потужні вибухи. «Прильотами» пошкоджено мости, які сполучають Арабатську стрілку з материковою частиною. Telegram-канал "Кримський вітер" стверджує, що один з вибухів пролунав на Чонгарському мосту.

Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо пожалівся на перебитий газопровід до Генічеська та на те, що 20-тисячне місто залишилось без газу. За його словами, Чонгарський міст було обстріляно нібито ракетами Storm Shadow. Також Сальдо заявив, що «важливого військового значення міст не мав». Гайляйтер Запорізької області володимир Рогов поділився найбільш «лайтовими» кадрами з Чонгарського мосту та запевнив, що покриття вже лагодять.

Менш оптимістичний «прогноз» видало видання «РИА Новости». Пропагандисти пишуть про 12 ракет, 9 з яких ППО російських терористів нібито вдалось збити. Нібито був поранений один мирний житель, який проїжджав по мосту в момент прильоту.

Британські ракети Storm Shadow, які використовуються українськими літаками, стали справжнім жахіттям окупантів. У РФ вважають, що авіація базується у Старокостянтинові, тому декілька тижнів намагаються зруйнувати військову базу на Хмельниччині. У свою чергу у ПС ЗСУ вже не приховують сарказм, коли навіть анонсують, як вчора, куди хочуть поцілити росіяни.   

Олег Верлан

6 серпня, 2023