Атака на черговий російський аеродром: пожежа виникла у «Шайковці»

Новини Вінниці / Атака на черговий російський аеродром: пожежа виникла у «Шайковці»

Після вибухів на аеродромі «Енгельс» вразливість російських ВКС стала очевидною. Пиху Кремля «зіпсували» чергові «прильоти». Сьогодні, 21 серпня, стало відомо, що на аеродром «Шайковка» у Калузькій області Росії нібито після атаки безпілотників пошкоджено літак.

За даними Baza, дрон-камікадзе впав на території аеродрому вранці. За попередньою інформацією внаслідок падіння зазнав пошкоджень літак, який перебуває на аеродромі. Постраждалих та інших руйнувань інфраструктури немає. Як завжди…

Водночас губернатор Калузької області Владислав Шапша заявляв, що на території Кіровського району регіону нібито «було відбито атаку безпілотника».

Mash повідомляє, що дрон впав на територію аеродрому близько 8-ої години ранку.

«Це був цивільний коптер, дооснащений СВУ і посиленою батареєю - його вчасно помітили і збили», - йдеться в повідомленні росЗМІ.

На місці падіння дрона утворилася воронка і виникла пожежа, яку загасили без залучення МНС.

До речі, це не перша атака невстановленим дроном по аеродрому «Шайковка». Минула відбулась 7 жовтня 2022 року. Тоді значних пошкоджень борти не зазнали.

Нагадаємо, 19 серпня Міноборони РФ заявило про атаку на військовий аеродром «Сольці» у Новгородській області. Щонайменше один літак знищено.

Олег Верлан

21 серпня, 2023