Армія РФ під Ізюмом застосовує самохідний «бойовий матюгальник»

Новини Вінниці / Армія РФ під Ізюмом застосовує самохідний «бойовий матюгальник»

У той час як українських військових підсилюють польські Т-72 з чеськими «обладунками» та австралійські партія техніки - 14 гусеничних бронетранспортерів М113 та колісних бронеавтомобілів Bushmaster (вартість складатиме 60 мільйонів доларів), росіяни можуть пишатися унікальною машиною, яку помітили поблизу Ізюму. Звукопередавальна машина ЗС-88 армії РФ на базі БТР-8 є тільки на озброєнні рашистів. Простіше кажучи це «бойовий матюгальник».

Жодних жартів. ЗС-88 – це «самохідна звукопередавальна станція», яка оснащена древнім касетним магнітофоном ВМ-85K та декількома мегафонами. Заявлений радіус дії звукопередавальної апаратури ЗС-88 – до 6 кілометрів.

Теоретично, за часів СРСР машину ЗС-88 розробляли для «роботи» по солдатам противника. Але орки вирішили, що цей «бойовий матюгальник» потрібно застосувати по своїм. Тому не вигадали нічого краще, аніж крутити «гімн СРСР».

За інформацією Defense Express, у січні 2022 року росіяни в Білорусь везли дві машини ЗС-88. Тобто одну перевезли під Ізюм. Доля другої наразі невідома. Може десь багнюці «засіла».

Олег Верлан

19 травня, 2022