Американські партнери забезпечили вінницьких тепловиків технічною сіллю

Новини Вінниці / Американські партнери забезпечили вінницьких тепловиків технічною сіллю

Одним з основних чинників стабільного проходження опалювального сезону є забезпечення належного внутрішнього стану мережних трубопроводів та обладнання котелень, що цілком залежить від якості підживлювальної та мережної води. Тому для сталої роботи КП «Вінницяміськтеплоенерго» вкрай важливе забезпечення підприємства технічною сіллю. Адже вона необхідна для належної обробки підживлювальної води.

Як повідомляють у пресслужбі комунального підприємства, у рамках Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» та  «USAID_Проєкт_енергетичної_безпеки» (ПЕБ), теплопостачальне підприємство загалом має отримати  200 тон технічної солі, як технічну допомогу. Поставки відбуваються згідно графіків та в декілька етапів. Наразі отримано більше 100 тон технічної солі. Її використають для очищення та пом’якшення теплоносія.

«Використання технічної солі важливе для стабільного функціонування котельного обладнання та збільшення строку його експлуатації. Адже великий відсоток солей магнію і кальцію у воді призводить до появи накипу, який відкладається на внутрішніх стінках екранних труб котлів. Відкладення накипу небажано тим, що він, маючи малу теплопровідність, ускладнює передачу тепла. Це призводить до перевитрат палива та зниження вироблення теплової енергії необхідних параметрів. Для запобігання утворення накипу, важливо здійснювати пом'якшення води за допомогою солі»,- розповів генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик. – Підприємство вдячне американським платникам податків, організаторам та виконавцям «USAID_Проєкт_енергетичної_безпеки» ПЕБ за підтримку та допомогу, яка надається Україні у скрутні та важкі часи».

Зазначимо, раніше поставки технічної солі відбувались з ДП «Артімсіль» у нині окупованому місті Соледар. Імпортний продукт значно дорожчий за той, що добувався на Донеччині.