Аграрії Вінниччини зібрали понад 2 млн тонн зерна. До Дня Незалежності планують завершити жнива ранньої групи

Новини Вінниці / Аграрії Вінниччини зібрали понад 2 млн тонн зерна. До Дня Незалежності планують завершити жнива ранньої групи

Аграріям Вінниччини на сьогодні залишилося зібрати зерна ранньої групи на 3 тисячах гектарах, а це– 0,5%. Дожнивують сільгоспвиробники у Барському, Іллінецькому, Крижопільському та Тиврівському районах.Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Аграріям Вінниччини на сьогодні залишилося зібрати зерна ранньої групи на 3 тисячах гектарах, а це 0,5% від загальної площі. Дожнивують сільгоспвиробники у Барському, Іллінецькому, Крижопільському та Тиврівському районах. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

«Жнива на Вінниччині вийшли на фінішну пряму і завершаться 21 серпня. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 458 тис. га -  99,5 %. Намолочено 2196,5 тис. тонн при середній урожайності 47,9 ц/га. Озимої пшениці зібрано 1691 тис. тонн, ярої пшениці заготовлено 43,8 тис. тонн, ярого ячменю 258,2 тис. тонн. В коморах вже знаходиться 1,8 тис. га гороху, 1,4 тис. га ярого ріпаку», - зазначили у профільному департаменті.