80% вінничан вважають, що справи у місті ідуть в правильному напрямку - результати 8 всеукраїнського муніципального опитування

Новини Вінниці / 80% вінничан вважають, що справи у місті ідуть в правильному напрямку - результати 8 всеукраїнського муніципального опитування

За результатами Восьмого всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту, яке профінансувало Агентство США з міжнародного розвитку USAID Україна, 80% вінничан вважають, що справи у місті ідуть в правильному напрямку. Також Вінниця знову серед лідерів за індексом якості обслуговування та послуг.

«Презентація підсумків дослідження відбулась сьогодні, 30 червня, під час Конференції з демократичного врядування 2023 року», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Організатори були єдині у думці, що цьогорічне опитування не таке, як попередні, адже проводилось під час війни, тож міста в різних регіонах не можна порівнювати.

Також цього року дослідженням охоплено менше міст, взято до уваги менше послуг, деякі питання стали неактуальними, деякі – навпаки.

Цього року міста поділили на три умовні категорії: Захід, Центр, до якого відноситься і Вінниця, та прифронтові міста.

«У своїй групі місто має перше місце за індексом якості обслуговування та послуг. Також Вінниця серед лідерів в низці окремо взятих категорій. Я дякую вінничанам за високу оцінку свого міста, але окремо хотів би відзначити інше – після війни 93% містян не планують нікуди їхати з нашої Вінниці», - підкреслив очільник міста.

Він зауважив, що місто має розвиватись, а влада готується реалізувати більш амбітні плани, які мають бути втілені в післявоєнному майбутньому.

Олеся Рудницька

30 червня, 2023