600 ракет випустила Росія по українським містам та селам. На генерала Суровікіна чекає Гаага

Новини Вінниці / 600 ракет випустила Росія по українським містам та селам. На генерала Суровікіна чекає Гаага

За даними Генштабу ЗСУ, російські військові випустила по українським містам і селам близько 600 ракет. Більшість – по житловим будинкам, адмінбудівлям, лікарням, школам… За цими бомбардуваннями стоїть командувач ПКС РФ генерал Сергій Суровікін. Свого часу – у 1991-му - під час путчу у Москві він чавив людей танками.

Генерал армії РФ, що командує бомбардуваннями України, Сергій Суровікін, у 1991 році за рішенням ДКПП особисто керував колоною бронетехніки, яка під час серпневого путчу чавила людей. Суровікін почав стрімко просуватися кар'єрними сходами після закінчення 1987 року Омського вищого командного військового училища.

Усього через чотири роки він став командиром батальйону в Таманській дивізії. Про це повідомляє видання The Insider.

У 1995 році Суровікін був визнаний Військовим судом Московського гарнізону винним у скоєнні одразу кількох злочинів. Майбутнього генерала було звинувачено у пособництві у придбанні та збуті, а також носінні вогнепальної зброї та боєприпасів без відповідного дозволу. Ці статті передбачали до 8 років позбавлення волі, але, як зазначає «Радіо Свобода», вирок виявився м'яким і абсолютно гуманним: один рік позбавлення волі умовно.

Також відомо, що у 2014 році командувач військ Східного військового округу генерал-полковник Суровікін працював у Ростовській області, де керував відправкою на південний схід України підпорядкованих йому танкових частин.

Саме Суровікін очолював у 2017-му російську групу військ у Сирії. І воював дуже невдало, адже провалив операцію на річці Євфрат, дозволив курдам захопити найбільші нафтові родовища (75% усіх запасів). Проте російська пропаганда представляла його «героєм» сирійської війни. Саме після цього Суровікін був п у листопаді 2017 року призначений головкомом повітряно-космічними силами (ПКС) РФ.

Зважаючи на методи війни 55-річного уродженця російського Новосибірська, на нього чекає Гаага. Нехай згодом.  

Олег Верлан

7 березня, 2022