2,39 проміле алкоголю: на Вінниччині за $200 водій хотів «погіршити зір» поліцейських

Новини Вінниці / 2,39 проміле алкоголю: на Вінниччині за $200 водій хотів «погіршити зір» поліцейських

У смт Чечельник 19 липня будучи напідпитку 49-річний водій автомобіля «ВАЗ» пропонував працівникам поліції хабар аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення. Слідчі розпочали досудове розслідування.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 17.00 під час несення служби у селищі Чечельник на вулиці Героїв Майдану поліцейські за Порушення правил дорожнього руху зупинили водія автомобіля ВАЗ, жителя Ольгопільської територіальної громади.

Під час спілкування з водієм поліцейські запідозрили, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Результати освідування чоловіка показали наявність в його організмі 2,39 проміле алкоголю.

Під час складання адмінматеріалів водій ВАЗу намагався «домовитись» з поліцейськими та запропонував їм хабар у сумі 200 доларів. Правоохоронці попередили правопорушника про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але чоловік продовжував наполягати.

Задокументувала правопорушення слідчо-оперативна група Гайсинського районного управління поліції.

Транспортний засіб поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом слідством проводиться розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за яке передбачено покарання до 4 років позбавлення волі.

Також, відносно водія поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 5 ст.121 (Порушення правил користування ременем безпеки) КУпАП.

Макс Мельник

20 липня, 2023