21 рік разом! Громадські організації Вінниччини долучилися до Команди Порошенка

Новини Вінниці / 21 рік разом! Громадські організації Вінниччини долучилися до Команди Порошенка

У Вінниці відбувся форум «Громадська ініціатива Вінниччини: #Команда_Порошенка — «21 РІК РАЗОМ: 1998-2019». В арт-галереї «Інтершик» 8 лютого були присутні представники громадських організацій Вінниччини, відомі громадські і політичні діячі, представники бізнесу, культурної та соціальної сфери.

У Вінниці відбувся форум «Громадська ініціатива Вінниччини: #Команда_Порошенка — «21 РІК РАЗОМ: 1998-2019». В арт-галереї «Інтершик» 8 лютого були присутні представники громадських організацій Вінниччини, відомі громадські і політичні діячі, представники бізнесу, культурної та соціальної сфери.

Перед початком виборчої гонки вони публічно оголосили про свій вибір і показали, хто підставлятиме плече Команді Порошенка в області. Серед присутніх Григорій Заболотний, Сергій Моргунов, Андрій Гижко, Ольга Молодзієвська, Людмила Станіславенко, Олександр Жупанов, Володимир Савельєв, Василь Жердецький, Віктор Вікалюк та інші.

На великому екрані впродовж заходу з’являлися фотографії періодів з 1998 року та й до сьогодні. На кадрах історія тих людей, які в різні роки долучилися до Команди Порошенка на Вінниччині, але з тих чи інших причин не змогли взяти участь у Форумі. Це Олександр Домбровський, Анатолій Олійник, Анатолій Ворона, Сергій Кудлаєнко, Іван Спориш, Руслан Демчак, Ігор Івасюк, Юрій Зажирко, Віктор Шмігель, Олександр Третяк, представники Команди в районах області.

«Ми зараз на хиткому зламі, або повернемось назад, або нам вистачить мудрості і сили духу, щоб згуртуватись і зробити крок вперед»

«Хто знає, що Президент дав понад 600 мільйонів власних коштів на розбудову військової техніки? Хто знає про те, що вперше при Президентові Порошенко бюджет на оборону країни став понад 6% ВВП, був 1,8%?

Коли в 2014 році стались бої, всі розбіглись, в Раді відключили світло, тепло і нас залишились 10 чоловік. До вечора зібрались 230 депутатів, щоб прийняти рішення. В ті часи на всю Україну не було 3 тисячі солдат. Сьогодні це майже 200-тисячна армія, яка стоїть в три рубежі. Зараз в нас сучасна армія, техніка. Ми маємо «Оплот», який є одним з найкращих. Наша армія входить в десятку найкращих армій світу. Все це зроблено лише за 4 роки. В нас війна, але ні на один день не зупинили виплат зарплат, пенсій і допомог», - зазначив нардеп Григорій Заболотний.

Він наголосив, що Україні потрібен лідер, який «має характер, харизму і не здасть державу».

«Ми зараз на хиткому зламі, або повернемось назад, до «залізного занавісу» і Росії, або нам вистачить мудрості і сили духу, щоб згуртуватись і зробити крок вперед. Петро Порошенко – національний лідер, який поведе Україну. Шлях до свободи і демократії, ніколи не буває встелений трояндами. Треба пройти це з достоїнством, честю. Щоб потім всі сказали: шлях був важким, але він мав благополучний фінал. Це членство в ЄС і НАТО. Це рівень життя і гарантований захист», - сказав народний депутат.

«Ту колосальну роль, яку зіграв Президент з процедурою Томосу, це не що інше як хрещення держави Україна»

Валерій Коровій, як член Команди Порошенка, пригадав 2008 рік, коли з Петром Олексійовичем проводив саміт «Підтримаємо вступ України в НАТО»:

«Знаєте, хто нас пікетував? Комуністи разом з БЮТ. В деяких політичних сил дуже коротка пам'ять, а ми говоримо про послідовність. Хто міг подумати, що ми отримаємо угоду про асоціацію з ЄС? Скільки казали: нічого не буде? Ще в 2013 році експорт товарів з Вінницької області в Російську Федерацію склав 40%. За підсумками минулого року – 4%. Експорт продукції в країни ЄС за 2 роки подвоївся, запрацювала економічна частина угоди. Всі казали: не буде безвіз. Але рішення прийнято», - зауважив очільник області.

Аналогічна «історія» і з Томосом…

«Мене тут з різних боків намагаються ущипнути, бити… Вдумайтесь, чому на такій благодатній землі, такий працьовитий народ, такі талановиті діти, а ми постійно піднімаємось і падаєм… Томос - це не просто юридична процедура. В 1991 році народилась дитина, її назвали Україна, але її не охрестили. Ту колосальну роль, яку зіграв Президент з процедурою Томосу, це не що інше як хрещення держави Україна. Це Божа благодать, яка йде до держави, незалежно, хто в яку церкву ходить», - наголосив Валерій Коровій.

«Я гордий, що в Україні є Президент, який зробив так, що в Європі і світі Україну знають як державу, націю, а не як тінь Росії»

Сергій Моргунов, який з 2002 року у Команді Порошенка, підкреслив, що впровадження децентралізації є однією з найуспішніших реформ:

«Ключова реформа для країни – реформа місцевого самоврядування. Коли наша команда починала працювати в 2006 році і ми зрозуміли, що треба об’єднуватись, аби вирішити питання для міста, то розуміли, що за рік-два, навіть за три роки зробити все фізично не можливо», - наголосив мер Вінниці.

Він упевнений, що згортання децентралізації вигідно Росії.

«Бо коли території розвиваються в умовах конкуренції, це дає динаміку для розвитку, а коли «насаджують зверху» скільки кому дають грошей, це зовсім інше. Під час останнього візиту Петра Олексійовича сказав йому, що гордий, що в Україні є Президент, який зробив так, що в Європі і світі Україну знають як державу, націю, а не як тінь Росії», - додав очільник міста.

«Петро Олексійович запросив на сцену дітей і запитав, про що кожен із нас мріє. Тоді сказала: «Моя мрія лише одна – щоб Ви стали Президентом!»

В свою чергу лідер обласної «Солідарності» Андрій Гижко зазначив, що за останні 10 років Команда Порошенка в області зросла і сьогодні це десятки тисяч людей. Саме вони висловлюють довіру своїм місцевим лідерам. Нагадав про шалену підтримку члена Блоку Петра Порошенка Віталія Беня із Чернівців, за якого проголосувало понад 90% виборців. Згадав і про атовця Олександра Амонса, партійця БПП «Солідарність», який зараз очолює Глухівецьку ОТГ, і який мав абсолютну підтримку під час виборів в минулому році.

20 років у Команді_Порошенка і теперішній головний лікар Вінницької обласної лікарні імені Пирогова Олександр Жупанов. Він, висловивши підтримку Команді, передав слово майбутньому лікарю, студенту Роману Бенцаку – добровольцю, медбрату.  Хлопець розповів, як чотири року солдати малочисельної армії на передовій говорили про нестачу ліків та найнеобхідніших речей повсякденного вжитку. А вже у 2019 році ми маємо 200-тисячну міць країни. Увійшли  у ТОП-20 країн за чисельністю збройних сил. Висловлюючи свою власну позицію, Роман наголосив, що сьогодні радий долучитися до Команди_Порошенка і до такої громадської ініціативи.  

Висловила свою підтримку і голова правління ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна. За її словами, в останні роки відбуваються позитивні зміни в розвитку інклюзивного середовища і в розвитку інклюзивної освіти, якою опікується Марина Порошенко: «Ми є членами суспільства, а не людьми з особливими потребами. Ми розуміємо, що такі зміни відбуваються завдяки спільній роботі Команди», - додала Людмила.

Наприкінці форуму до присутніх звернулася 24-річна Женя Савицька, яка знайома з Петром Порошенком з дитинства. Ще 17 років тому вона побажала йому стати Президентом.

«Моє знайомство з Петром Олексійовичем було у 2002 році. Тоді відбувався захід у театрі імені Садовського для багатодітних родин, а я до такої належу. Петро Олексійович запросив на сцену дітей і запитав, про що кожен із нас мріє. Тоді сказала: «Моя мрія лише одна – щоб Ви стали Президентом!». П’ять років тому це сталося. Тепер  я вже доросла, але усі ці роки я підтримувала та буду й надалі підтримувати Петра Порошенка», - сказала у своєму виступі Євгенія Савицька.

Під кінець форуму 21 вінницька громадська організація підписала меморандум про публічну підтримку і приєднання до всеукраїнської ініціативи «#Команда_Порошенка».

Олеся Рудницька

8 лютого, 2019