200 FPV-дронів для прикордонників та нацгвардійців

Новини Вінниці / 200 FPV-дронів для прикордонників та нацгвардійців

17 липня Вінницька громада вкотре передала допомогу військовим.

Передача FPV-дронів відбулася за участі Вінницького міського голови Сергія Моргунова, депутатів міської ради, а також координаторів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитра Мирого та Ярослава Матвійчука. Цей крок є продовженням систематичної підтримки, яку надає Вінницька громада військовим формуванням.

Варто зазначити, що Вінницька громада підтримує понад 50 військових формувань у різний спосіб. Лише з початку цього року на підтримку війська з бюджету громади було спрямовано понад 400 млн грн. Ця допомога є життєво важливою, зважаючи на складну ситуацію на фронті.

Міський голова Сергій Моргунов наголосив: «Ситуація на фронті залишається складною. Тому важливо не зупинятися і посилювати допомогу. Конкретно цим бригадам допомагаємо не вперше, і різним обладнанням. Сьогодні обговорили можливість закупівлі засобів РЕБ. Продовжуємо нашу комунікацію з військовими. В межах можливостей і компетенції – закриваємо їх потреби».

Згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. Бюджет громади на 2024 рік розподілений відповідно до ключових принципів та пріоритетів: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Михайло Білик

18 липня, 2024