«16 днів проти насильства»: у Вінниці підсвітили помаранчевим ОДА та поліцію (ФОТО)

Новини Вінниці / «16 днів проти насильства»: у Вінниці підсвітили помаранчевим ОДА та поліцію (ФОТО)

У Вінниці Головне управління Нацполіції та ОДА підсвітили помаранчевим кольором на знак початку Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Підсвітку будівель ввімкнуть о 17 годині.

У Вінниці будівлі Головного управління Нацполіції та ОДА підсвітили помаранчевим кольором на знак початку Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Підсвітку будівель ввімкнуть о 17 годині.

Сама ж акція щорічно відбувається з 25 листопада по 10 грудня, а ініціював їй Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Кольором акції є помаранчевий – символічний колір світлого майбутнього.

«Подолання і запобігання насильству над жінками – складна проблема, яка потребує комплексного підходу до її вирішення. Окрім зусиль на рівні влади, міжнародних та громадських організацій, необхідні також зміни в свідомості кожного українця та розуміння, що насильство є абсолютно неприйнятним», - зазначила директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

За даними дослідження UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення щороку близько 1,1 млн жінок зазнають насильства, і лише кожна третя постраждала звертається за допомогою. Однак, як зазначають фахівці, проблема стосується не тільки жінок, а й чоловіків і дітей. А також і тисяч осіб, які стали заручниками на окупованій частині Донбасу і в Криму.

 

Саша Григоровська

23 листопада, 2018